Цвет и книга за сите кои утре ќе ја посетат кумановската библиотека

Сподели со своите пријатели

Јавната општинска установа Библиотека „Тане Георгиевски“ – Куманово ќе го одбележи 23-ти април, Меѓународниот ден на книгата.

Loading...

Како што информираат од Библиотеката, денот ќе биде одбележан според стариот Каталонски обичај од каде потекнува идејата и традицијата за одбележување на овој ден. Сите членови што ќе ја посетат библиотеката на подарок ќе добијат книга и цвет.

фото: пиксабеј


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *