ЦЈЗ: Во среда ќе се врши дезинскеција во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Сподели со своите пријатели

Центарот за Јавно Здравје ги информира граѓаните на општините Куманово, Липково и Старо Нагоричане дека во утринските часови на 22 јули (среда), ќе се изврши авионска адултна дезинсекција на поплавените подрачја во почетокот на годината.

Loading...

Дезинсекцијата ќе се врши главно по течението на реките Пчиња, Крива Река, Липковка, Којнарка и Кумановска река.

Центарот за јавно здреавје апелира до пчеларите да ги заштитат кошниците за време на запрашувањето.

 

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.