ЦЈЗ изврши епидемиолошки увид во бегалскиот пункт на ГП Табановце

Сподели со своите пријатели

Во текот на изминатите 24 часа направен е епидемиолошки увид во пунктот за помош на мигрантите на Табановце, информираат од Центарот за јавно здравје Куманово.

Loading...

Врз основа на одлуката од состанокот на дезинфекцијата на пунктот ке се врши со вклучување на центрите за јавно здравје Скопје и Велес, при што во текот на изминатите 24 часа дезинфекцијата ја има извршено ЦЈЗ Скопје.

Резултатите од испитуваниот примерок на вода за пиење лаб бр 9628/2015 одговараат за употреба согласно прописите за безбедност.

Во текот на изминатите 24 часа од страна на ДДД службата при ЦЈЗ Скопје за извршена едезинфекција на вагони , возила и други простори и површини.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.