Цитати од познатите за мотивација на млади претприемачи

Сподели со своите пријатели

Сега е време на младите претприемачи. Дали ќе го видиме новиот Стив Џобс, или пак ќе биде создаден новиот Amazon или Snapchat. Постојат многу голем број на млади луѓе кои имаат спектакуларни идеи во себе, а немојте да заборавите дека живееме во време кога технологијата се развива многу брзо и на многу високо ниво.

Loading...

Знаете дека да започнете свој бизнис е малку страшно за повеќето, бара финансиски средства и многу потрошено време. Сепак тоа не треба да ве заплашува. Прочитајте ги подоле 10-те инспиративни цитати од неколку успешни луѓе кои можеби ќе ве натераат да се стремите кон тоа што сте го замислиле.

“Мора да очекувате големи работи од самите вас, пред да ги направите” – Мајкл Џордан

“Најголемиот ризик е да не превземете ризик… Во свет кога се се променува многу брзо, единствената стратегија да не успеете, е да не превземете ризик.” – Марк Зукерберг

“За мене бизмисмен не е да биде облечен во костим. Тоа за мене е да бидете искрен со самите себе, вашите идеи и да се фокусира на суштинските работи.” – Ричард Бренсон

“Сакам да замислувам големи работи. Ако замислувате се и сешто, можеби ќе замислувате и големи нешта.” – Доналд Трамп

“Понегогаш животот ќе ве погоди во глава со тула. Не ја губете вербата.” – Стив Џобс

“Вие сте промашиле 100 % од вашите обиди кои не сте ги направиле.” – Вејн Грецки

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.