Чудо во црквата: Поради она што се случило со статуата, сите станале верници (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Хулио Цезар Зепеда Дијаз, музичар од Запопан, Мексико, пред неколку дена го снимил моментот кога пред него наводно плачела статуа на Пресвета Богородица.

Loading...

Сцената ја објавил на својот Фејсбук профил, а кадарот открил и како Дијаз ставила стаклена чаша под статуата на Богородица Фатима во желба да собере што повеќе од нејзините солзи кои се претвораат во некакво масло.

Дијаз документирал дека статуата плаче од 2015 година, додека споменатото масло го дели бесплатно на оние на кои им е потребно, бидејќи е убеден дека има чудотворна моќ и лекува разни физички и психички болести.

Овој музичар е убеден дека пораката Божја е поврзана со настаните поврзани со човештвото, но тамошните црковни ингеренции не сакаат да прават медиумска драма од таа ситуација.

Згора на тоа, порталот SdpNoticias пренесува дека на Дијаз и е забрането да ја снима Богородица во иднина, барем не додека истрагата не открие што предизвикува нејзиното плачење и каков е составот на споменатата течност.

 

 

Loading...