ЧУДО ОД ДРОН: Лета со 225км/ч и се полни додека е во воздух

Сподели со своите пријатели

Во Атланта е претставен специјален дрон кој може да лета со брзина до 225 километри на час.

Loading...

Компанијата „Сонин хибрид“ разви дрон кој е наменет за слуќбите кои први пристигнуваат на местото на несреќата.

Дронот наречен „Sonin Hybrid Recruit“, покрај брзината, има и друга предност.

Тоа е технологија што му овозможува да ја полни батеријата во текот на летот.

Дронот може да лета повеќе од три часа, па затоа е повеќе од три пати побрз од моментално најбрзите комерцијални беспилотни летала.

 


Leave a Reply