Чудо на голем празник: Се родило теле со три очи, луѓето мислат дека е реинкарнација на Бог (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Телето со три очи е родено во село во Индија и било наречено „Божјо чудо“ кога се појавиле тврдењата дека тоа е реинкарнација на хиндуистички бог Шива.

Loading...

Покрај дополнителното око, младенчето има и четири ноздри на челото, што предизвика бунило кај соседите и жителите на околните села кои побрзаа да му оддадат почит.

На теле родено на 14 јануари луѓето му носат темјан стапчиња, кокос и пари според обичаите на локалната култура, како што налагаат локалните обичаи. Некои велат дека времето на неговото раѓање, е токму кога е хиндуистички фестивалот Макар Санкранти.

 

 

Ветеринарот Камлес Чаухари, сепак, не се согласува со толкувањето на селаните во областа Рајнандгаон.

Тој рече дека ваквите случаи не треба да се сметаат за чудесни бидејќи се резултат на ненормален развој на ембрионот.

Loading...

Зборувајќи за индиската новинска агенција ANI, жител на Нилкумар Верма рече колку бил импресиониран.

– Никогаш не сум видел суштество со три очи. Само лордот Шива го имаше тоа, тоа е божествено чудо. Тоа е реинкарнација на самиот Господ – рекол селанецот.

 

 

Изненаден од деформитетот, сопственикот на телето Нирај Шандел изјавил дека ветеринарите утврдиле дека телето е здраво.

Тој вели дека првично мислеле дека телето е повредено.

– Мислевме дека телето е рането во главата. Но, кога ја вперивме батериската ламба, бевме изненадени. И неговиот нос има четири дупки наместо две, а опашката изгледа како да е извиткана – рекла жената.

Loading...