Членови на академијата ”Бреинобреин” се едуцираа за собирање електронски отпад

Сподели со своите пријатели

Друштвото за управување со отпад ”Нула отпад” беше во посета на Детската академија ”Бреинобреин” во Куманово каде одржаа едукативна работлница за проектот за собирање отпадни батерии и отпадна електронска опрема.

Loading...

12339460_881182015321989_4786077400917155771_o

Децата членови на ”Бреинобреин” се едуцираа за тоа како се селектира електронски отпад и колку истиот е штетен доколку не се фрла на соодветно место. Во истовреме, децата членови на детската академија земаа учество во ликовниот конкурс на тема ”Нула Отпад” и ќе се натпреваруваат за награда во конкуренција со останати деца од Македонија.

12321486_881182981988559_6192901027741917612_n

Инаку, друштвото ”Нула отпад” од Скопје во моментот спроведува иницијатива за посета на останати едукативни центри и училишта во Македонија за да им ја доближи темата за здрава животна средина преку проект за складирање на електронски отпад.

Детската академија за развој на ментални и интелектуални вештини реализираше и останати едукативни предавања, и тоа со ”Виталиа” здрава храна, со ”Идеал Шипка” за значењето на протеините во секојдневната исхрана, како и предевања на стоматолог за значењето на оралната хигиена кај децата.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.