Чикаго повторно избран за најдобро место за забава

Сподели со своите пријатели

И покрај високата стапка на криминал, американскиот град Чикаго е најдоброто место во светот за забава и уживање, според едно истражување.

Третиот американски град благодарение на бројни ресторани и кафетерии, втор патпо ред е на чело на листата најзабавни градови во светот според британскиот магазин за култура и забава „Тајм Аут“.

 

Loading...

 

Следуваат Порто, Њујорк, Мелбрун и Лондон.

– Овој град е на средниот американски запад и нуди на посетителите бескрајни можности за храна и пијалоци, забава и културни искуства во секоја агол, вели Морган Олсен, уредник на „Time Out Chicago“.

Магазинот анкетирал 15.000 лица во 32 градови од Сијудад де Мексико до Бангкок, барјаќи да ги рангираат по храна, пијалоци, култура, пријателски однос, пристпност, забава и животност.

Ликаго имал натросечна оценка за храна и пијалоци, додека безбдноста му е гилема маана.

 

 

За Њујорк е заклучено дека има најдобар ноќен живот, Парижаните имаат најдобар сексуален живот, а тексашкиот Остин најдобра музика во живо.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.