Четири дена по несреќата мајка и ќерка пронајдени живи под калта

Сподели со своите пријатели

Четири дена откако се случи катастрофалната поплава во скопскиот регион, спасителите откриле мајка и четиригодишна ќерка кои биле затрупани во калта.

Истите се живи и нема опасност по нивните животи. Веднаш биле сместени на скопските клиники, а од преживеаниот шок во моментот не можат да зборуваат, па комуникацијата е отежната, пренесуваат националните медиуми.

Се пертпоставува дека се од Република Албанија, па затоа до сега не биле барани, ниту пак водени како исчезнати, затоа што никој и не ги пријавил.

Инаку поплавите однесоа 22 животи, а околу 11 лица беа повредени, нема друга бројка за исчезнати, ниту пак колкава е материјалната штета која ја предизвика невремето, со оглед дека службите се уште вршат теренски проценки.

Евакуирани се околу 1.000 луѓе, а страдани околу пет илјади семејства. Три лица починаа од срцев удар не можејќи да ја поднесат загубата што невремето им ја предизвика.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.