Честитка за граѓаните на Куманово по повод 11-ти октомври од ОК на ВМРО-ДПМНЕ

Сподели со своите пријатели

По повод еден од најголемите национални празници во Република Македонија, Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Куманово испрати честитка до граѓаните, а ние ви ја пренесуваме во целост.

Loading...

11-ти Октомври е денот кога пукна првата пушка во Прилеп, а веднаш потоа и во Куманово, со што започна борбата против фашизмот, борба за самостојноста на македонскиот народ и се удираат темелите на македонската државност. Наша должност е да го чуваме споменот на храбрите борци кои го дадоа својот живот за ние денес да имаме наше парче земја, наша татковина! Општинскиот Комитет на ВМРО – ДПМНЕ од Куманово на сите граѓани им го честита денот на Народното востание на македонскиот народ.

Како што веќе објавивме, локалната самоуправа има предвидено богата програма за одбележување на празникот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.