Центарот за социјални работи понуди сместување и парична помош за семејството Стефановски

Сподели со своите пријатели

Јавната Установа Меѓуопштински Центар за социјална работа Куманово веднаш по добиеното сознание го посети опожарениот дом на семејството Стефановски, направи увид  и превзема активности за помош и поддршка.

55-годишниот Момчило остана на улица откако пожарот проголта се што имаше (галерија)

Loading...

Во соработка со Интернатот Проф.Мијалковиќ понудено е интервентно сместување на самохраниот родител, неговата вонбрачна сопруга и неговото дете – лице со посебни потреби над 26 годишна возраст.

Согласно законските можности на Момчило му се дадени совети  како невработено лице да поднесе барање за добивање на социјална парична помош, како и еднократна парична помош.

Семејството користи додаток за нега од трето лице за неговиот син кој е лице со посебни потреби.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.