„Бугати“ реши на обичните смртници да им го покаже она што никогаш нема да го имаат (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Фабриката „Бугати“, која се наоѓа во Молсајм, недалеку од Стразбур, одлучи да организира божиќна изложба за своите сограѓани и да им го покаже најскапиот на светот.

Loading...

„Црниот автомобил“ (La Voiture Noir) е изложен на главниот плоштад и ќе остане таму до крајот на март.

Бидејќи годинава нема да има Божиќен саем во Молсајм поради пандемијата на коронавирусот, „Бугати“ реши да организира утешна изложба за своите сограѓани и да претстави еден од нивните накит со четири тркала на централниот градски плоштад.

Проценето е дека цената на овој уникатен модел е 17 милиони евра заедно со сите даноци, иако „Бугати“ објави цена од 11 милиони евра без даноци.

„Овој автомобил беше дизајниран минатата година, но убаво е што го изложија затоа што сме горди на„ Бугати “, навистина горди. Тоа е скап автомобил, но на него можеме да ги видиме сите најнови достигнувања во автомобилската индустрија “, вели Јулиен Бомер, еден од жителите на Молсајм.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *