Брутален дрил – најстресната вежба на америакнските маринци (видео)

Сподели со своите пријатели

Многумина кои се пријавиле за обука се обудени дека можат да ја поминат со сите задачи во неа и да станат маринци, меѓутоа поголемиот дел од кандидатите се откажуваат веќе по првите тренинзи затоа што не можат да го издржат притисокот на тренингот.

Вежбата на симулирање на пад на хеликоптер во вода е една од најтешките вежби за маринците. Освен што ги потопуваат во вода во хеликоптер, очите им се врзани, па мораат „на слепо“ да се извлекуваат од него.

Видео записот од вежбата кој се појави на „Јутјуб“ уште еднаш покажува колкава издржливост е потребна за оние кои сакаат да станат дел од познатите американски маринци.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.