Бранко Црвенковски со писмо се обрати до претседателот Иванов

Сподели со своите пријатели

Бранко Црвенковски, како поранешен претседател бара од Ѓорге Иванов да ја повлече одлуката за негово аболирање, пишува порталот А1он.

Ова е писмото што Црвенковски го испратил до Иванов:

Господине Ѓорге Иванов,

Во вчерашниот број на Службен весник на Република Македонија беше објавена содржината на вашата антидемократска, антиправна и антидржавна одлука. Одлука која по својата содржина, но уште повеќе и по својата намера е срамна и спротивна на здравиот разум. Иако од ваша страна не може ништо да ме изненади, сепак бев вчудоневиден кога таму го видов и моето име и презиме.

Господине Иванов, Ниту има било каква основа за такво нешто (против мене не се води било каква постапка), но што е уште поважно, ниту од вас ниту од било кој друг, ниту барам ниту прифаќам било какво помилување. Од тука ве повикувам под итно да ја измените одлуката и да го избришете моето име и презиме од неа. Со вас и со тие зад вас, да зависеа работите од мене ниту нешто ќе се преговараше ниту нешто од вас ќе се очекуваше.

Одамна ќе се видевме на различни страни од барикадите на клучната средба на нашиот народ со својата судбина. Се надевам дека и сите останати чии имиња се споменати во оваа ваша скандалозна одлука со индигнација ќе ја одбијат оваа ваша „милост“ и ќе покажат барем трошка морал и достоинство.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.