Болките во грбот се победуваат со движење

Сподели со своите пријатели

Болките во грбот се подобруваат со движење или со овие две вежби:

Loading...

Одење на четири нозе.

Првобитната положба – застанете на колена и со рацете потпрете се на подот и започнете да ја обиколувате куќата на четири нозе на принципот десна нога-лева рака.

При оваа вежба нема аксијално оптоварување на ‘рбетот, работат само рацете и нозете.

Рбетен печат

Првобитна положба – легнете на грб со нозете, свиткани кај колената, и петтите на подот, рацете да се плетенка зад вашата глава.

На издишување трудете се да ги истегнете преклопените колена кон стомакот на таков начин што да се допрете со лактите и колената.

Дви\ете  го стомакот во насока кон ‘рбетот. Оваа вежба ќе овозможи меко да ги растегнете мускулите на целиот грб, особено оние во областа на половината.

Loading...

Leave a Reply