Богојавление неработен ден за православните верници

Сподели со своите пријатели

Богојавление или Водици е уште еден неработен ден овој месец, но истио секако се паѓа во недела.

Loading...

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07), 19 јануари 2020 година (недела), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита празникот Богојавление (Водици) на граѓаните од православната вероисповед.


Leave a Reply