Бочварски: После 20 години важно е да имаме попис заради добро планирање на инвестициите

Сподели со своите пријатели

Пописот ќе се оддржи со сите здравствени протоколи заради зачувување на здравјето на граѓаните. После двесет годни важно е да спроведеме попис за да имаме точно прецизни бројки при планирањето за сите идни инвестиции во инфраструктурата, изјави министерот за транспорт и врски Благој Бочварски при денешната посета во општина Виница.

Loading...

„Дали се работи за водовод, улици или канилизации, станбени згради, или социјални станови, како предуслов за да направиме добро планирање е сроведување на пописот. Попосот треба да биде оддржан после 20 години во државата, бидјеќи новите параметри што ќе ни ги даде пописот, оваа опаерација ни дава можност за прецизно планирарање, урбанизција и решавање на значајни инфраструктурани прашања и проблеми за граѓаните, изјави министерто Бочварски.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *