БЛОКИРАН БОСФОР: Се расипа романски брод (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Преминот на бродовите беше блокиран за сите пловни објекти во двата правци во турското Босфорско Море доцна во неделата поради дефект на товарен брод.

Loading...

Генералниот директорат за крајбрежна безбедност веќе испрати тим со шлепери за деблокирање на бродот „Храбар витез“, кој беше безбедно закотвен во реонот на сидрото Бујукдера.

Босфорот е море меѓу Европа и Мала Азија, кое го поврзува Црното Море со Мраморното Море.

Должината на теснецот е околу 30 километри.

Неговата максимална ширина е 3.700 метри на север, минималната ширина е 700 метри.

Длабочината на водениот пат е од 33 до 80 метри.

 

Loading...