Близок соработник на Папата предозиран на хомосексуални оргии

Сподели со своите пријатели

Пред неколку недели Италијанскиот “Il Fatto Quotidiano” објави шокантни вести во врска со хомосексуалните оргии кои се одржуваат во католичкиот врв,з бешезапрен од страна на полицијата во Ватикан.

Оргиите се одржувале во просториите, во сопственост на Конгрегацијата за доктрина на верата, која е меѓу другото е одговорена за испитување на случаи на педофилија меѓу свештениците.

Објектите на станот се користи од страна на секретарот на кардиналот Франческо Kокопалмерија, претседател на Понтификалниот совет за законодавните текстови. “Тајмс” пишува дека папата предложил да се унапреди во бискуп.

Неименуваниот секретар се предозирал на една од организираните, хомосексуални оргии па бил одведен во болница каде докторите едвај го спасиле.

“Il Fato” наведува дека Папата бил бесен кога слушнал за случајот, кој се случил во исто време и кога Џорџ Пела е обвинет за педофилија.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.