Бизарен обичај: Жените од оваа амазонско племе дојат верверици и мајмуни (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Племето Awa-Guaja спаѓа меѓу загрозените групи кои живеат во источниот дел од Амазонската шума во бразил.

Loading...

56658674-3404-4eec-b71a-61a70a0a0a64-awa-amazon-tribe-breastfeeds-animals-1-718x446

Оваа племе необично е по обичајот да усвојуваат диви животни како миленици, а нивните жени друи и ги дојат младенчињата животни.

5665867a-9c6c-470a-ac98-61a70a0a0a64-awa-amazon-tribe-breastfeeds-animals-30-718x446

Доколку некоја жена од племето доела младенче, тоа животно подоцна никој не смее да го изеде.

Хранат верверици и мајмуни како што ги хранат и своите деца, ги дојат. Толку се блиски со природата, всушност не се блиски, тие се дел од природата – вели фотограв Домико Пуглиесе.

 

5665867e-9c80-4947-97bf-62110a0a0a64-awa-amazon-tribe-breastfeeds-animals-61-718x446

 

Loading...

Во племето Awa-Guaja останале само 250 членови, а дури 100 од нив никогаш немале контакт со надворешниот свет.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.