БИТКОИН СО НОВИ РЕКОРДИ: Влегува на Вол Стрит во среда, една од најголемите берзи на криптовалути

Сподели со своите пријатели

Coinbase Global е најголемата берза на крипто-валути во САД, која работи од 2012 година. На 14 април 2021 година, таа ќе излезе во јавноста на Вол Стрит. Многу експерти веруваат дека ова може малку да го „смири“ пазарот на криптовалути.

Loading...

 

 

Денес, за еден биткоин треба да платите над 3.100.000 денари. Ова е највисокиот девизен курс во историјата, а најмногу го бележат информации за претстојното берзанско деби на Coinbase на НАСДАК. Ова е првпат размена на крипто-валути да се котира на која било од светските берзи.

Coinbase има база на податоци од над 55 милиони корисници што ги има акумулирано од 2012 година. Таа е една од трите најстари берзи на криптовалути што сè уште работат. Првично, тој беше целосно посветен на биткоинот, но со текот на времето, ја прошири својата понуда на повеќе од 50 крипто-валути. Вкупната вредност на Coinbase Global се проценува на приближно 90 милијарди долари.

 

Loading...

 

Експертите предвидуваат дека по пробивот на берзата, пазарот на крипто-валути ќе расте уште повеќе, бидејќи довербата во него ќе се зголеми. Од друга страна, ваквото „закачување“ на еден од најголемите субјекти на крипто-валути може малку да го смири целиот пазар и да ги намали сегашните скокови, што може да биде до неколку стотици проценки за еден ден.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *