Била подготвена за кремација, а минута пред почетокот „покојната“ жена се разбудила (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Сè било подготвено за кремирање на Пини Сопајорн (70) од Тајланд. Ритуалите биле извршени, најблиските и соседите ја поздравиле за последен пат, а потоа една минута пред да започне кремирањето, се случил шок – „починатата“ била жива.

Сопајорн (70), која страдала од оток во тироидната жлезда, „починала“ во болницата на 20 октомври. Лекарот дозволил на нејзиното семејство да го земе телото и да организира погреб.

Loading...

Следните три дена ги поминала во студен ковчег, чекајќи кремирање.

И тогаш нејзиниот ковчег бил однесен на местото каде требало да биде запалено нејзиното тело.

Моменти пред да започне постапката, нејзиниот сопруг Тавин Сопајорн (73) го направил традиционалниот обичај да го измие лицето со влажна крпа. Товин тогаш забележал дека неговата сопруга дише полесно и рекол дека нејзините „очи трепкаат“.

„Кога таа престана да дише во неделата, ја ставивме во ковчег и мислев дека е чудно што нејзиното тело не се зацврстува. Јас ја искапев и нејзиното тело сè уште беше мобилно. Потоа, за време на погребот, јас бев последната личност што ја допре пред таа да замине на кремирање. Ѝ посакав следниот живот да го живее среќно уште еднаш, а потоа видов дека нејзините очи се движат “, објасни Тавин.

Нивните деца не верувале што се случило.

„Драго ми е што сум во право што е жива. Ја гушнав и ги повикав своите деца, но тие мислеа дека имам халуцинации. Сепак, мораа да ми веруваат кога мојата снаа, која беше лекар, ја прегледа и потврди дека е жива. Нејзиниот пулс беше многу слаб “, вели тој.

И покрај тоа што била жива, не можела да зборува или да помера. Семејството ја однело итно дома, каде ја сместиле до топол радијато и на градите ѝ ставиле шишиња топла вода за да ја зголемат телесната температура.

„Состојбата на мојата сопруга е тешка и не мислам дека може да се излечи. Но, таа сè уште беше жива и не беше време да умре. Ако беше кремирана додека таа беше сè уште жива, ќе беше многу лошо. Како може да го дозволиме тоа? Погрешно би се случило. Јас сум многу благодарен што забележав дека мојата сопруга е сè уште жива. Ние ќе продолжиме да се грижиме за неа “, рече тој.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *