Бил војник, па одлучил да ги зголеми градите и вели дека го живее својот сон: „По цел ден би зборувал за моите гради!”

Сподели со своите пријатели

Максин Монтоја (38) служел во армијата на САД единаесет години, а потоа решил да помине низ транзиција, т.е. да се промени полот.

Loading...

Роден е како маж, Максин уште од рана возраст чувствувал дека „нешто не е во ред“. Сепак, израсната во традиционално американско семејство, Максин се обидел да се вклопи, да стане маж во вистинска смисла на зборот, поради што завршил во војска, пишува expressdigest.

 

 

Тој се приклучи на армијата како лекар во 1999 година, а служел во Ирак и Авганистан до 2011 година.

За време на неговата  воена кариера, Максин сфати дека неговиот живот во тоа време е спротивен на сè што е и кој е.

Затоа решил да се спротивстави на околината и да го открие своето вистинско лице.

Loading...

 

 

Тој денес е позната како трансродова личност, додека неговата ќерка Миа (14) се уште го нарекува „тато“.

Неговата трансформација била интересна за медиумите бидејќи Максин решил  да ја започне транзицијата со поставување на XXL градите.

„Можев да зборувам за моите гради цел ден, пресреќeн сум поради резултатите што ги добив од зголемувањето на градите“, вели таа.

 

Loading...

 

Во меѓувреме, неговата ќерка Миа се изјаснила како бисексуалка кога имала девет години, а тоа што нејзиниот татко е трансродово лице и помогнал да „излезе од темнината“.