Бездомник продаде ќебе и перница за да помогне на друг (видео)

Сподели со своите пријатели

На „Фејсбук“ страницата UNILAD се појави видео снимка која ги разнежи срцата на луѓето ширум светот. На почетокот на видеото, бездомник си купува ќебе, перница и вреќа за спиење, затоа што до тогаш спиел на клупа без ништо. После неколку минути му приоаѓа маж, кој прилично очаен, разговара со некој на телефон дека нема доволно пари.

Бездомникот го слуша разговорот и го замолува да му го причува ранецот, се враќа после неколку минути и му дава 500 долари, а во меѓувреме продал се што претходно купил.

Но, сцената е исценирана, така што бездомникот го замолиле да оди и да си ги земе работите назад, дека станува збор за социјален експеримент.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.