Бесценета снимка: Куманово и животот во 70 – тите години од минатиот век (видео)

Сподели со своите пријатели

Не знаеме точно како налетавме на видеото кое го прикажува животот во Куманово во 70 – тите години од минатиот век. Се сложувате, барем вие од Куманово, дека снимката нè враќа во едно време кога сè беше така поразлично отсега, така помирно и поубаво на некој начин.

Loading...

На снимката се гледа архитектурата од тоа време, непостоечката осумнаесеткатница позната како СУ – МА, но и ученичките денови во кумановската Гимназија и пушење цигари во училница.

Некои градби се сè уште исти, како малиот плоштад пред Домот на култура и зградите околу плоштадот.

За помладите генерации, ова видео сигурно ќе биде ”фрик” ако погледнат како во тоа време изгледале учениците во тоа време.

 

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.