Бебенце во утроба се спасило да не биде абортирано (видео)

Сподели со своите пријатели

Голем број мајки се уверени дека детето до 12 гестациска недела не е живо во утробата, па со тоа, абортусот не го сметаат за прекинување на живот, туку мислат дека тоа е обичен медицински зафат.

Loading...

Водејќи се од таа претпоставка, многумина од нив се решаваат на абортус, што е случај и со мајката од видео записот, која решена да ја прекине бременоста, се одлучила на таков чин, пишува босански Фокус.

Но, наместо молк, бебето во утробата се решило да не молчи.

Пред самиот абортус, мајката отишла да направи ехо – снимка, а нејзиното бебе, инаку старо само 11 недели во тој момент (како да знаело што треба да направи), се одлучило да покаже дека тоа е всушност живо.

Како што покажува сондата, бебето наеднаш почнува да скока, а мајката останала во шок. Наводно, кога ја видела снимката и своето живо и енергично бебе, таа сфатила дека бебето е всушност полно со живот во 11 – тата недела, и се предомислила да го абортира.

 

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.