Автомобилот на Тесла нема засекогаш да остане во орбитата (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

„Тесла“ веројатно ќе удри во Земјата за неколку десетици милиони години.

Научниците од Универзитетот во Торонто соопштиле дека црвниот „Тесла роудстер“, автомобил кој неодамна е лансиран во вселената со помош на големата ракета, сепак ќе удри во Земјата и нема засекогаш да остане во орбитата околу Сонцето.

Освен Тесла автомобилот, Илон Маск во вселената испратил и мал мистериозен предмет

Loading...

Автомобилот е лансиран на ракетата „Фалкон хеви“ и сега се наоѓа на околу три милиони километри од Земјата. Симулациите покажуваат дека автомобилот со кој управува кукла својот пат ќе го заврши многу порано.

Мислеле дека е гулв и го тепале на училиште: Чудни факти за милијардерот Илон Маск

– „Тесла“ веројатно ќе удри во Земјата низ неколку десетина милиони години, вели Хано Рејн.

Астрономите веќе го забележале автомобилот на Илон Маск во Вселената (ФОТО)

Тој истакнува дека патеката ќе го презече патот на Земјата и Марс, поради што псотепено ќе ја менува насоката за да во далечна иднина се сруши на Земјата.


Leave a Reply