Австрија: Воз се запали во тунел, стотина патници се евакуирани

Сподели со своите пријатели

Службите за итни случаи соопштија дека 370 патници морале да бидат евакуирани од возот во текот на ноќта што патувал од Инсбрук до Амстердам и Хамбург доцна во средата.

Loading...

Според службите за итни случаи, оштетувањето на надземната линија во железничкиот тунел Терфенс предизвикало пожар во едно или повеќе возила што ги превезувал возот.

Полицијата соопшти дека околу педесет лица се здобиле со полесни повреди или вдишување чад. Нема извештаи за сериозни повреди.