АВМУ ќе расправа за одземање дозволи на радиодифузери

Сподели со своите пријатели

Предлог-одлуки за одземање дозволи на радиодифузери е една од точките на дневниот ред на денешната 11. седница на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Две од точките се однесуваат на ТВ 24. Агенцијата ќе расправа за Предлог-заклучок во врска со констатациите од увидот во документите за регистрација на правните лица коишто се основачи на ТВ 24 Вести од Штип и Предлог-одлука за поведување постапка за утврдување на постоење на недозволена медиумска концентрација, по службена должност, кај ТРД 24 ВЕСТИ ДООЕЛ Штип.

На седницата ќе се расправа и за предлози за запирање на покренати постапки за одземање на дозволи на радиодифузери. /МИА


Leave a Reply