Астронаутите по 6 часа упесшно ја завршија својата прошетка низ вселената (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Астронаутите Марк Ванде Хеј и Норишиге Канаи минале шест часа во вселената надвор од Меѓународната вселенска станица (МЅЅ) за да завршат работи на роботската рака „Canadarm2“.

Трамп планира да ја продаде Меѓународната вселенска станица

Loading...

Работите на 17,5 метри долгата роботска рака, кои предвидувале замена на нејзината механичка „дланка“ траеле од октомври до јануари.

Тројца нови космонаути одлетаа на Меѓународната вселенска станица (фото)

Американските и јапонските астронаути ја расклопиле роботската рака, ги отстраниле старите „дланки“ и ја сместиле во затоа предвиденото складиште на надворешната страна на ММЅ.

https://youtu.be/C11aLHy4V5o

„Дланката“ би требала да биде вратена на Земјата за детални поправки и доработка пред повторно да биде вратена на станицата, наведува АП.

На Меѓународната вселенска станица откриена бактерија која не е од Земјата?

Последниот „вселенски брод“ во оваа серија напуштање на МЅЅ, требаше да биде завршен мног порано, но пролонгиран е поради компликации со држување на роботската рака, која конечно е инсталирана минатиот месец.

Дали е ова доказ дека Меѓународната вселенска станица не постои? (видео)

Бидејќи контролата на Земјата установила во што е проблемот, понатамошните активности се поместувани среде доцнење на рускиот вселенски брод кој ги донел деловите.

Астронаутите во вселенска прошетка за поставување нов механизам (видео)

Ванде Хеј и Канаи работите ги завршиле во краток рок, за што добиле и пофалби од контролата од Земјата.

МЕЃУНАРОДНА ВСЕЛЕНСКА ЛАГА: Дали е ова доказот дека снимките се лажираат? (видео)

Старата роботска рака како и останатите оргинални делови на МЅЅ во вселената се наоѓаат од 2001. година.

Loading...

Leave a Reply