„Apple“ годинава ќе стане вредна 1.000 милијарди долари

Сподели со своите пријатели

Технолошкиот гигант „Apple“ предничи во трката да стане првата компанија на светот вредна 1.000 милијарди долари или повеќе, според проценките на финанскиските експерти и инвеститори.

Тоа во 2018 година ќе биде можно, доколку цените на акциите на „Apple“ продолжат да растат како што тоа беше случај во 2017 година, пренесува „Економик тајмс“.

Apple пред суд поради намерно успорување на постарите модели

Loading...

Актуелната вредност на „Apple“ е 869 милијарди долари и моментално е пред матичната компанија на „Google“, „Alphabet“ чија пазарна вредност е 729 милијарди долари.

Акциите на „Apple“ минатата година скокнаа за 47 отсто.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.