АПМ ја поздравува работата на СЈО и почетокот на судските процеси

Сподели со своите пријатели

Алијансата за Позитивна Македонија ја поздравува работата на Специјалното јавно обвинителство и започнувањето на постапката за гонење на лицата што учествувале во криминални дејствија поврзани со објавените прислушковани разговори, се вели во партиското соопштение на АПМ.

Сузбивањето на криминалот и корупцијата, владеењето на правото и независноста на судството се едни од главните приоритети кои што треба да профункционираат за да може Република Македонија на се врати кон демократскиот развој и евро-атланските перспективи. Токму поради тоа потребен е силен импулс да се врати довербата во правдата и правната држава. Тоа подразбира да сторителите на кривични дела да бидат соодветно и законски санкционирани, но во исто време да се почитува и пресумцијата на невиност се додека не се докаже вината или невиноста, со конечно судско решение, посочува АПМ во партиското соопштение за јавноста.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.