Аналитичари: Русија ќе се распадне до 2033 година

Сподели со своите пријатели

Русија каква што ја знаеме можеби нема да ја преживее претстојната деценија, според новото истражување на Атлантскиот совет.

Loading...

Истражувањето на 167 аналитичари, кои ги споделија своите ставови за тоа како би можеле да изгледаат геополитиката, социјалните и политичките движења и другите области за 10 години, покажа дека Русија е во опасност да не преживее во состојбата во која е сега.

46 отсто од аналитичарите очекуваат распад на Русија до 2033 година

Истражувањето покажа дека 40 отсто од аналитичарите предвидуваат дека Русија ќе доживее внатрешен распад до 2033 година, пишува Sky News.

Тие наведуваат дека причините за тоа ќе бидат револуција, граѓанска војна или колапс на политиката.

Дури 46 отсто од аналитичарите очекуваат Русија да стане пропадната држава во следните 10 години или да се распадне до 2033 година.

Атлантскиот совет, исто така, соопшти дека Европејците се особено песимисти во врска со колапсот на Русија, а 49 отсто предвидуваат дека тоа ќе се случи.