АМСМ: Изменет режим на патните правци Куманово-Скопје и Куманово-Велес

Сподели со своите пријатели

По извршена контрола и увид на поставената патна сигнализација за времена измена на режин на сообраќајот заклучно 28 декемвреи, според ДЦС на Министерството за внатрешни работи има измени во сообраќајниот режим на патните правци.

Така на автопатот Велес – КУманово сообраќајот се одвива по ленатата за брзо возење, на автопатот Куманово – Велес нема изменет режим, додека на автопатот Скопје – Куманово сообраќајот се одвива по десната лента се до приклучокот на автопатот Велес – Куманово.

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива без забрани, попретежно суви коловози,  освен на осојничавите места, додаваат од АМСМ.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.