Американските кина ги запираат филмските проекции во Русија

Сподели со своите пријатели

Холивудските студија Дизни, Варнер Брос и Сони соопштија дека ќе ги прекинат прикажувањата на претстојните филмови во Русија како одговор на нападот на Москва врз Украина и тековната хуманитарна криза.

Loading...

Волт Дизни објави дека ги прекинува кинопроекциите во Русија, почнувајќи од новото издание на анимираниот филм „Reddened“ на Пикард анимација, а Warner Media објави дека ќе го одложи овонеделното прикажување на „Batman“ во Русија, пренесува Reuters.

 

 

„Ќе ги носиме идните деловни одлуки врз основа на развојот на ситуацијата. Во меѓувреме, имајќи ги предвид размерите на новата бегалска криза, работиме со нашите партнери од невладините организации за да обезбедиме итна помош и друга хуманитарна помош“, се вели во соопштението на Дизни.