19.09.2019 01:31

Албанските деца учат дека Косово е Србија (ВИДЕО)

Facebook Twitter Google+

Во албанските учебници по географија за основно училиште во Косово, „Република Косово“ е претставена како дел од државата Србија, пренесува „Клан Косова“.

Оваа „грешка“ направи вистинска бура на Косово, а поединците отидоа дотаму што заклучија дека „ суверенитетот на државата Косово“ исто така бил ставен под знак прашалник, пренесува Спутник.

Loading...

Според албанските медиуми, ова е еден вид скандал и тоа не се единствените грешки во учебникот од ваков вид, поради што некои наставници се обратиле до Министерството за образование.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments