Ал Џезира ја емитуваше седмата серија на “Алхемија на Балканот – Македонија” (видео)

Сподели со своите пријатели

Ал Џезира Балканс вчеранавечер го емитуваше седмото продолжение  на  серијалот „Алхемија на Балканот“ составена од девет получасовни емисии за Република Македонија.

Loading...

Во седмото продолжение ќе стане збор за тврдината Кале, за некогашниот борач Шабан Трстена, кој во времето на СФРЈ од ООИ донесе златен и сребрен медал, но и останати значајни личности од македонското поднебје.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.