Ал Џезира го емитуваше петтото продолжение од ”Алхемија на Балканот – Македонија” (видео)

Сподели со своите пријатели

Ал Џезира Балкан вечерва го емитуваше петтото издание на емисијата ”Алхемија на Балканот – Македонија” во која гостуваше Нурхан Изаири, министер за животна средина, а беше емитуван и дел од животот во ромската населба Шутка.

Loading...

Петтото издание беше посветено и на спотот за верската толеранција, нарачан од Владата на РМ кој ја доби наградата ”Титански лав” во Кан, но и интервју со македонскиот режисер Милчо Манчевски и неговото споредување на животот помеѓу Њујорк и Македонија.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.