Ако не верувате во климатските промени погледнете ги овие фотографии (фото)

Сподели со своите пријатели

Луѓето често немаат впечаток дека нивните постапки и животни навики баш вилијаат на загадувањето на планетата.

Loading...

Затоа е неопходно да сфатике дека секоја личност на оваа планета е договорна за иднината на Земјата.

На неодамна одржаниот самит на ООН во Париз станувало збор и за климатските промени, а во прилог на тоа зборува и договорот кој лидерите се обиделе да го склучат за пониска емисија на штетните гасови.

Исто така, ова е само почеток на преговорите за тоа како да се заштити Земјата и да се спречат промените кои можат да бидат катастрофални по населението.

Исто така, луѓето често немаат впечаток дека нивните постапки и животни навики влијаат на загадувањето на планетата.

Доколку и понатаму не верувате дека состојбата на Земјата е навистина лоша и дека климатските промени лошо влијаат, погледнете ги фотографиите во продолжение.

Суши

Susa-u-Beogradu-1

Loading...

Топење на глечери

Snezni-gleceri-3

Поплави

Poplave-u-Indiji-1

Пожари

Tan2015-8-18_11451406_1

Загадување на воздухот

Tan2013-4-12_81953286_7

Loading...

Урагани

Tan2015-10-24_102316906_697


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.