Ако БРАКОТ ви е во КРИЗА, експертите предлагаат 5 БЕЗБЕДНИ начини како да го задржите вашиот партнер, а можеби и нешто повеќе!

Сподели со своите пријатели

Секој брак паѓа во криза со возраста, но за да избегнете кавги или развод, најдобро е да му се посветите на партнерот и да ги слушате неговите желби, но и приговорите што ги има кон вас и вашата заедница.

Loading...

Често се смета дека бракот се распаѓа поради неверство. Сепак, вистина е дека повеќето бракови се распаѓаат затоа што влегувате во секојдневна рутина во која започнувате да се запоставувате едни со други и станувате двајца странци кои се среќаваат на влезот или излезот од куќата.

Оваа промена не е ненадејна, туку претставува збир на мали, секојдневни работи што се акумулираат и на крајот создаваат голем проблем што води кон раздвојување. Следниве совети ќе ви помогнат да внесете нов живот во вашата врска.

 

 

Поминете квалитетно време заедно

Според статистичките податоци, современите парови поминуваат само два и пол часа на ден заедно, од кои околу половина час се гледа телевизија. Иако можеби ви звучи безопасно, тоа време заедно не треба да се троши така, туку во правење некои ситници заедно, како што се вечера, прошетка, одење во кино или едноставно комуницирање едни со други.

Loading...

Не губете го вашиот идентитет

Кога се запознавте, бевте независни личности и стана неизбежно тоа да исчезне по некое време. Сепак, постоењето на одделни интереси кои ве стимулираат како индивидуа е потребно во секоја врска, бидејќи на тој начин ќе изгледате поинтересно едни на други.

 

 

Стимулирајте го неговиот интерес

Сексот во долгите врски нема секогаш да го исполнува копнежот што го паметиме од претходните денови, и во одреден момент може да стане рутина. Наместо да избегнувате секс и да измислувате изговори за главоболка, обидете се да го погледнете телото на вашиот партнер на сосема нов начин – избегнувајте познати движења и испитајте нови ерогени зони.

Гледајте се едни со други со нови очи

Loading...

Не застанувајте само на секс. Користете ја повторно откриената желба да се набљудувате едни со други со целосно нови очи. Тажен факт е дека во секоја врска, откако ќе помислиме дека треба да „знаеме“ некого, сакаме да го ставиме во една ментална кутија каде што неговите желби, несогласувања и погледи на светот остануваат засекогаш замрзнати во нашата свест. Сите се менуваме со текот на времето, и ако ги следиме тие промени, тогаш сигурно ќе можеме да се развиваме во врска.

 

 

Покажете малку почит

Секако ништо од ова нема да се случи ако не сте подготвени да се слушате едни со други со вниманието што го заслужувате двајцата. Врската е изградена врз љубов, која мора да се гради врз темелите на меѓусебно почитување. Златното правило што работи во врските е да го сторите истото што би сакале да го прави вашиот партнер и никогаш нема да направите грешка.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *