Агонијата на бегалците низ објективот на Роберт Атанасовски (видео)

Сподели со своите пријатели

Фоторепортерот Роберт Атанасовски, во текот на летото направил серија на фотографии низ Македонија, овековечувајќи го нивното страдање и долгите патешествија од Гевгелија кон Табановце.

Loading...

Фотографија на Атанасовски објавена во New York Times

 

Видеото претставува компилација на фотографии проследено со музика од Златко Ориѓански.

Инаку, фоторепортерот Атанасовски е светски признаен фотограф, и работи како дописник за агенцијата France Press од Македонија. Работел во весниците „Дневник“, „Време“ и „Нова Македонија“ како уредник на фотографија и фоторепортер.

Во моментот, Атанасовски е професионално ангажиран како фотограф за порталот мкд.мк.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.