Агонија и спас на куче оставено само во пустина (видео)

Сподели со своите пријатели

Група ентизујасти од организација за заштита на бездомни животни ”Hope for paws”, по повеќемесечна борба, успева да спаси напуштено куче од расата бел германски овчар, оставено само во пустина.

Кучката Венус по одбивање да пријде до спасувачите, во последен момент бива успиена кога и почнува борбата за стекнување доверба во луѓето и барање дом за неа.

Погледнете како кучето не ја крие радоста што сепак останала жива, благодарение на хумани луѓе.

 

Loading...


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.