Најевтиниот рецепт за топло чоколадо

Сподели со своите пријатели

Ако сакате бргу да се затоплите, а притоа и да ги израдувате непцата, овој пијалак е совршен за вас.

Loading...

Состојки:

– 150 грама чоколадо со 60 отсто какао

– 200мл млеко

200мл. Слатка павлака

– лажица кафеав шежер.

Подготовка:

Искршете или изренајдете ја чоколадата, а млекото и павлаката сипете ги во тенцерето, па ставете на средината на силен огин. Кога млекото ќе преврие, со него прелијте го чоколадото и мешајте се додека не стане густо, но водете гриќа да не останат грутки. Додадете зачини или намирници по желба кои ќе го зајакнат вкусто, како цимет, рум или коњак, а можете да додадете и шлаг.

Loading...

Ако сакате нешто поздрава верзија, употребете оризово, сојно или бадемово млеко, а немсто шеќер ставете јаворов сируп или мед.

Leave a Reply