95 – годишен сенилен џезер доби прилика да создаде свој бенд (видео)

Сподели со своите пријатели

По огласот објавен на најпознатата англиска интернет страна за огласи Гамтри, дури 80 музичари се јавиле да бидат дел од бендот кој ќе го придружува 95 – годишниот старец, кој во млади години бил џезер.

Едвард Харви, сега старец кој се бори со деменција, инаку талентиран воен ветеран, седнувајќи на пиано, покажал дека староста нема врска со волјата за музицирање, дури и на 95 години.

Тој изразил желба да создаде свој бенд, откако веќе 75 години живеел самачки живот.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.