6 јануари неработен за православните верници

Сподели со своите пријатели

Веќе во првата седмица го имаме и првиот продолжен викенд за 2020 година.

Loading...

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 6 јануари 2020 година (понеделник), Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Бадник на граѓаните од православната вероисповед.


Leave a Reply