5 теми за кои НЕ СМЕЕТЕ да зборувате со други луѓе, туку само со вашиот партнер!

Сподели со своите пријатели

Честопати ги споделуваме нашите среќни и тажни моменти со најдобриот пријател, но има работи што сè уште треба да ги чуваме за себе, особено кога станува збор за нашата врска или брак.

Loading...

Еве пет теми за кои не треба да разговарате со други луѓе, туку само со вашиот партнер!

 

 

Тајни

Внимавајте што зборувате и со кого разговарате. Ако вашата сакана ви доверила тајна, тоа не значи дека треба да му ја пренесете на вашиот најдобар пријател, дури и ако сакате да му помогнете и да побарате објективен совет од страна.

Аргументи и дебати

Loading...

Во секоја врска има расправии и несогласувања, а тие се однесуваат само на вас двајца. Големи се шансите брзо да го надминете проблемот и да се помирите едни со други. Запомнете дека вашите пријатели долго ќе ја паметат грубоста и непријатноста на вашиот драг партнер.

Интимност

Вашата спална соба е резервирана само за вас двајца. Инаку, ја загрозувате довербата на вашиот партнер ако споделувате интимни детали од вашата врска со други луѓе. Обидете се да замислите како би се чувствувале ако сте на негово место.

 

 

Финансиски проблеми

Ако ви треба финансиска помош, најпрво разговарајте за тоа со вашиот партнер, па дури потоа размислете за следниот чекор и дали сакате понатаму да ги проширите тековните финансиски проблеми.

Loading...

Недостатоци и мани

Со текот на времето, ќе се навикнете на неговите мали недостатоци и мани, што ќе ве натера да го сакате уште повеќе. Затоа не е добра идеја постојано да се жалите на нив на пријатели или семејство на почетокот на врската. Ќе го запомнат тоа и можеби ќе го споменат во погрешно време за време на разговорот.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *