5 мудри изреки од Евреите: Зошто на луѓето им е лошо?

Сподели со своите пријатели

Доказ дека Евреите се еден од најмудрите народи во светот.

Првиот мудар Евреин рекол дека луѓето се лоши затоа што имаат лоши работи во главата.

Loading...

Тоа бил Мојсеј.

Друг мудар Евреин рекол дека луѓето се лоши затоа што им е лошо во срцете.

Тоа бил Исус.

Трет мудар Евреин рече дека луѓето се лоши затоа што им е лошо во нивниот џеб.

Тоа бил Маркс.

Четвртиот мудар Евреин велел дека луѓето се лоши затоа што им е лошо во гаќите.

Тоа бил Фројд.

Петтиот мудар Евреин рекол дека не се е толку лошо за луѓето затоа што сè е релативно.

Loading...

Тоа бил Анштајн.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *