46% од Македонците пушат цигари!

Сподели со своите пријатели

Над 46 отсто од граѓаните на Македонија, мажи пушат покажуваат податоците од Тутунскиот атлас, кој ги споредува податоците за пушачките навики во различни земји. Со оваа бројка Македониај е над просекот на земјите со среден БДП. Во исто време 26, 8 отсто од жените се пушачи што исто така ја става Македонија над просекот.

Македонските граѓани пушат по над 2.700 цигари годишно.

Граѓаните на Македонија се на трето место во светот според бројот на испушени цигари по жител годишно, а бројот на пушачи постојано се зголемува.

фактор.мк

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.