3 штетни навики кои ни го упропастуваат денот од утрото

Сподели со своите пријатели

Веројатно секој од нас се сретнал со непријатната состојба на иритација што нè освојува уште со станувањето. Тогаш и птиците што  пеат се непријатни.

Без разлика дали станува збор за понеделник или за друг ден од седмицата, не смееме да го почнуваме денот на овој начин, бидејќи најверојатно и понатаму ќе продолжи во истиот дух.

Loading...

Иако звучи малку како клише, треба да уживаме во секој ден, но оваа благодарност често е засенета од некои од негативните навики кои ги имаме.

1. Се стресуваме за работите кои ги имаме да ги завршиме во текот на денот

Компилираме То do листа, за да не ги заборавиме. Повторувањето на хаосот во нашата глава, кога ќе се разбудиме наутро, не е добра идеја. Се разбира дека не треба да ги игнорираме одговорностите, но и не треба да ги оставиме да нè завладеат во целост.

2. Поставувате превисоки цели

Сите сакаме да постигнеме највисоки резултати, но има начин тоа да се случи, ако можеме да си дозволиме целите да се подобни. Треба да бидеме свесни за работите на кои сме посветени во текот на целиот ден.

Не сакаме да излажеме никого, но прво треба да се погрижиме за себе.

3. Се грижите уште за вчера

Loading...

Кога ќе поминат 24 часа, веќе сме во новото деноноќие, а вчерашните проблеми остануваат во минатото. Кога денес продолжуваме да се грижиме за вчерашните настани автоматски се лишуваме од можноста за смиреност.

Не смееме да заборавиме дека постојат работи што нема како да го промениме, а наместо тоа да ја преземеме контролата над овој момент.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.